TransLink – står aldrig still

TransLink Gruppen utgör ett integrerat nätverk av utvecklingsorienterade fabrikat och tjänster för tunga industriella transporter.

I sin nuvarande form har TransLink funnits sedan 1997. Det dominerande ägandet utgörs av Fairford Holding Scandinavia AB. Vår affärsidé är väldigt enkel; att utveckla, tillverka och marknadsföra lastbilspåbyggnader och tunga släpvagnar med tillhörande serviceutbud  för den nordiska marknaden. I samråd med dig tar våra säljare och konstruktörer fram en transportlösning som uppfyller dina krav på funktion och god driftsekonomi. Vår tätposition har vi nått tack vare kunskaper från Kilafors, Briab, ORY,  MST och Hjelms som är bärare av svensk släpfordonsutveckling sedan mer än ett halvt sekel tillbaka.

Vi är sedan länge marknadsledande i Sverige när det gäller transportlösningar, där våra huvudprodukter är släpvagnar och lastbilspåbyggnader. Sedan början av år 2005 ingår ORY AB, marknadsledare av innovativa lösningar för tippvagnar och påbyggnader av tipp på lastbil, i företagsgruppen. Det utvecklings- och serviceorienterade Hjelms AB i Iggesund förvärvades 2011 som ett led att erbjuda kompletta lösningar för skogsåkarens behov av timmerpåbyggnader och släp.

Vi samarbetar med alla stora lastbilstillverkare vilket gör att vi kan ta hem ett chassi och bygga på det helt efter dina önskemål. Det är genom att lösa dina och andra åkares transportproblem som vi hela tiden utvecklas och blir bättre. Vår strävan är att ta fram effektiva och säkra produkter på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Tack vare vår produktdokumentation som sträcker sig flera decennier tillbaka och duktiga och engagerade medarbetare, kan vi dessutom ge en service som går utöver det vanliga.

Tillsammans med våra finansiellt starka ägare och med en lika stark vilja att hela tiden utveckla våra produkter och tjänster har vi satt som mål att vara den svenske åkarens förstahandsval.