Om Translink

Din partner för framtidens transporter

På Translink strävar vi inte bara efter att bli det självklara valet för den svenska åkaren, utan även att förvandla ditt företag med produkter som sätter en ny standard inom branschen. Genom att kombinera banbrytande innovation med oslagbar kvalitet, hållbarhet och personlig service, arbetar vi för att maximera din konkurrensfördel på marknaden.

1997 - Translink köper Kilafors

Kilafors är Sveriges största tillverkare av påbyggnader, släpvagnar och kärror speciellt anpassade för det nordiska klimatet.

2005 - Kilafors får ett systerföretag i Örebro när Translink köper Ory

Ory är ett svenskt företag som specialiserar sig på långa tippflak och transportlösningar. De har utvecklat innovativa produkter och tjänster för tunga industriella transporter sedan 1964.

2007 - Translink köpte MST Mjölby släp och trailer släpvagnar som inkorporerades i Kilafors

MST Mjölby släp och trailer släpvagnar är ett företag som tillverkar timmervagnar för skogsbruket. Ett led i Translinks strategi att bredda sitt produktutbud och erbjuda kompletta lösningar för skogsåkarens behov.

2009 - Translink köpte STS service för tunga fordon

2011 - Translink köpte Hjelms Iggesund Bilpåbyggnationer som inkorporerades i Kilafors

Hjelms Iggesund Bilpåbyggnationer tillverkade och monterade påbyggnader för lastbilar, som till exempel flak, kranar och skåp. Företaget grundades 1978 av Sven-Erik Hjelm och hade sitt säte i Iggesund, Hälsingland

2023 - Translink investerar över 30 MSEK i ny serviceanläggning för tunga fordon i Örebro

Det är hos Ory, ett av bolagen inom koncernen som investeringen gjorts. Ory grundades på 1950-talet och har sedan dess erbjudit innovativa lösningar för transporter inom framför allt jordbrukssektorn.
  1. 1997
  2. 2005
  3. 2007
  4. 2009
  5. 2011
  6. 2023

Visste du det här om oss?

Vad gör Translink Holding AB unikt inom transportbranschen?

Translink strävar efter att vara det självklara och hållbara valet för nordiska åkare. Genom banbrytande innovation och samarbete med stora lastbilstillverkare erbjuder vi skräddarsydda lösningar som sätter en ny standard inom branschen.

Vilka varumärken ingår i Translink Holding AB och vad bidrar de med?

Translink inkluderar varumärken som Kilafors, Briab, ORY, MST och Hjelms. Dessa har en rik historia inom släpfordonsutveckling och lastbilspåbyggnader i Sverige, vilket ger oss möjlighet att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster.

Hur hjälper Translink sina kunder att maximera sin konkurrensfördel på marknaden?

Genom att erbjuda oslagbar kvalitet, hållbarhet och personlig service arbetar Translink för att utveckla och förbättra sina produkter och tjänster. Detta hjälper kunder att optimera sin konkurrensfördel på marknaden.

Vad är Translinks mål när det gäller hållbarhet?

Translink har en brinnande önskan att vara det hållbara valet för nordiska åkare ur alla perspektiv. Vi arbetar ständigt med ägarna, Fairford, för att förbättra våra produkter och tjänster med hållbarhet i fokus.

Hur samarbetar Translink med sina kunder för att lösa transportproblem?

Translink engagerar sig i att lösa kundernas och branschens transportproblem genom att erbjuda skräddarsydda lösningar och sprida kunskap och erfarenhet.

Vilka är de mest kända produkterna som Translink erbjuder?

Translink erbjuder ett brett utbud av produkter, inklusive släpvagnar, lastbilspåbyggnader och andra innovativa transportlösningar. Våra produkter är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet.

Hur kan Translink hjälpa företag med anpassade lastbilslösningar?

Vi samarbetar med alla stora lastbilstillverkare för att bygga lastbilar och släpfordon enligt kundernas önskemål. Vi strävar efter att skapa anpassade lösningar som passar företagens specifika behov.

Vad är Translinks roll i att förenkla tunga vägbundna transporter i Sverige?

Translink är här för att göra tunga vägbundna transporter i Sverige enkla och problemfria genom innovativa produkter och tjänster som ökar effektiviteten och pålitligheten.

Hur påverkar Translink branschen genom kunskap och erfarenhetsspridning?

Vi delar aktivt vår kunskap och erfarenhet med branschen för att driva utvecklingen framåt och göra transportprocesser smidigare och mer effektiva.

Vad kan företag förvänta sig när de samarbetar med Translink Holding AB?

Företag som samarbetar med Translink kan förvänta sig skräddarsydda transportlösningar av högsta kvalitet, hållbarhet och en partner som aktivt arbetar för att maximera deras konkurrensfördel på marknaden.

Vi samarbetar med dig för att skapa hållbara transportlösningar som möter morgondagens behov.

En vinnande kombination av erfarenhet och innovation, sprunget ur ett behov från branschen

Genom kunskap från våra olika varumärken som Kilafors, Briab, ORY, MST och Hjelms – alla med en rik historia inom släpfordonsutveckling och lastbilspåbyggnader i Sverige – har vi blivit marknadsledare. Vi jobbar tillsammans med alla stora lastbilstillverkare så att vi kan bygga din lastbil eller släpfordon enligt dina önskemål. Vår utveckling och förbättring drivs av att lösa dina och andras transportproblem.

Det hållbara självklara valet

Tillsammans med våra ägare, Fairford och en brinnande önskan att ständigt förbättra våra produkter och tjänster, siktar vi på att vara det självklara och hållbara valet för nordiska åkare.

I ledninggruppen

Carina Jakobsson, CEO – Staffan Svedberg, CFO – Anna Fagerhof, CPO – Otto Nyängen, COO Håkan Löfgren, CTO.

Alla siffror gäller för 2022

Translink i siffror

114 st

anställda inom Translink-gruppen

12 st

kvinnor

102 st

män

82 st

kollektivanställda

32 st

tjänstepersoner

15 000 st

producerade enheter

Våra ägare

Långsiktigt och hållbart ägande

Vår ägare Fairford förvärvar och utveckla företag med starka marknadspositioner och potential för ytterligare tillväxt och värdeutveckling.

Företag inom deras portfölj spänner över flera olika branscher, inklusive tillverkning, tjänster och distribution.

Exempel på företag inom Fairford:

I nära samarbete med Translinks ledningsgrupp

Fairford har fokus på att skapa långsiktigt värde genom att arbeta tätt med sina portföljföretags ledningsteam, för att utveckla och genomföra strategier för hållbar tillväxt. Detta inkluderar att investera i operationell utveckling, geografisk expansion, samt organisk och förvärvad tillväxt.

Ägandets filosofi är baserad på ett ansvarsfullt förvaltarskap med ett långsiktigt perspektiv, där man söker att balansera kraven från alla intressenter, inklusive anställda, kunder och andra affärspartners.

Hantverk från Hälsingland

Av åkare. För åkare. Sedan 1961.

I början av 1960-talet fanns det ett starkt behov av funktionella släp till konkurrenskraftiga priser bland svenska åkare. Därför bildade åkarna själva det företag de saknade på marknaden. Detta beslut skulle föda Kilafors, som idag står som Sveriges främsta producent av släpvagnar, kärror och lastbilspåbyggnader. Genom årtionden av förändringar har Kilafors behållit sin relevans, stärkt av mer än sex decenniers erfarenhet.

Från produktionslinjen i Kilafors har över 12 000 ekipage distribuerats, var och en bärande företagets stämpel av robust konstruktion och hållbarhet. Företagets djupa förståelse för åkarnas behov och dess nära relation till transportsektorn har etablerat Kilafors som en betrodd och eftertraktad partner.

Rätt lösning för alla, ur samtliga aspekter.

Varje släpvagn som produceras av Kilafors är byggd för att vara hållbar. Dedikerade konstruktörer, montörer och servicetekniker garanterar att varje fordon som lämnar fabriken är optimerat för energieffektivitet genom hela dess livscykel. Kilafors agerar som en partner till sina kunder från den initiala beställningen till den slutgiltiga återvinningen av material, säkerställande att varje produkt bidrar till en hållbar framtid.

Kilafors strävar efter ett allt mer standardiserat modellprogram, kompletterat med möjligheten till kundspecifika tillval. Denna strategi möjliggör inte bara högre kvalitetsstandarder utan även snabbare leveranstider, vilket ytterligare förstärker företagets position på marknaden.

 

Design & innovation

Vår teknik. Din framgång.

Ory utmärker sig som ett företag med teknisk skicklighet, djupt engagerade i utvecklingen och konstruktionen av sina produkter. Med en rik historia av erfarenhet och en oavbruten strävan efter att utforska nya material och revolutionerande konstruktionstekniker, leder Ory vägen för chassi- och lastbilspåbyggnadsinnovationer i Norden.

Företagets samarbete med ledande lastbilstillverkare tillåter anpassning av chassin och skapandet av måttbeställda påbyggnader som möter kundernas precisa specifikationer. Orys hängivenhet att adressera och lösa utmaningar i transportsektorn är kraften som driver deras oavbrutna innovation och förbättring.

Innovation och teknik

Ory är erkända specialister på konstruktion av avancerade tippbyggnationer, vilka de levererar med målet att de ska kräva minimalt underhåll och ha maximal livslängd.

Det patenterade dörrsystemet från Ory är konstruerat för att förenkla åkarnas arbete och förbättra säkerheten i arbetsmiljön. Deras unika bakåttipp-system tillåter att tippaxeln placeras längre bak, vilket möjliggör säker tippning över dragstången och samtidigt säkerställer en robust monteringspunkt för ytterligare utrustning som kranar, utan att kompromissa med tippstabiliteten.

 

Ory logotyp